Erasmus+ Proje Logosunu Sen Tasarla

Erasmus+ Proje Logosunu Sen Tasarla

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, okulumuzun da ortak olduğu "Şiddet Yok Masal Var " adlı Erasmus+ Projesi için logo tasarım yarışması oluşturulmuştur. Katılımlarınızı bekliyoruz.!!!!

26.11.2020 830

LOGO TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KONU VE AMAÇ: Yarışmanın konusu, Erasmus+ "Şiddet Yok Masal Var!" projesi kapsamında amaçlarımızı yansıtacak, akılda kalıcı, işlevsel kullanıma imkân sağlayacak, özgün bir amblemin/logonun tasarlanmasıdır. Proje amacımız; şiddeti önleme yaklaşımında uygulanan öz farkındalık, duygu yönetimi, başarı motivasyonu gibi aktif öğrenme yöntemlerini içeren MMORE eğitimleri ile eğitimde masal anlatıcığı yöntemini birleştirerek okullarımızdaki şiddete maruz kalma oranını düşürmektir. Eğitimde Masal Anlatıcılığı Sanatını kullanarak şiddeti önleme çalışmalarında yeni bir metot kullanmayı hedeflemekteyiz. Tasarımı yapılacak logonun bu amaca ve Avrupa işbirliği kültürünün yansıtılmasına uygun tasarlanılması beklenmektedir.

YARIŞMA KOŞULLARI:

1.      Yarışma tüm okul öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımına açıktır.

2.      Katılım ücretsizdir.

3.      Her katılımcı bir eser ile yarışmaya katılacaktır.

4.      Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir kısıtlama yoktur. Çalışmalar, TV ekranlarında, basılı materyallerde, renkli ve siyah-beyaz olarak kullanılabilecek, değer kaybetmeyecek, anlaşılabilir tasarımlar olmalıdır. Logonun çok çeşitli amaçlar için kullanılabileceği göz önünde bulundurularak (antetli kağıt, faks, dergiler, broşürler, kitapçıklar, kitaplar, programlar, pankartlar, posterler, şapkalar, tişörtler, çantalar, havlular, internet ve elektronik medya, web sitesi, elektronik posta) basıma uygun nitelikte hazırlanması, büyütülüp küçültüldüğünde ( 20x20 cm) fonksiyonelliğini yitirmemesi gerekmektedir.

5.      Tasarım yapılan yerin arka yüzüne katılımcının adı ve soyadı, yaşı, öğrencinin sınıfı ve numarası yazılı olacaktır.

6.      Öğretmenler bilgisayar ortamında programlar ve farklı web2.0 araçları ile logo hazırlayabilirler.

7.      Tasarım üzerinde herhangi bir isim ya da ayırt edici işaret bulunamaz. Bu tip tasarımlar yarışma dışı bırakılacaktır.

8.      Logo, projeyi özgün ve işlevsel şekilde proje konusuna uygun olarak temsil etmeli, içerik ve görsellik açısından ayırt edici nitelikte olmalıdır.

9.      Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim gören öğrencilerimiz tasarladıkları logoları aileleri aracılığıyla okul yönetimine ulaştıracaklardır.

10.Tüm tasarımlar,  Bağcılar Atatürk İlkokulu K101 'Şiddet Yok Masal Var' projesi,  Proje Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

11.Kopya olduğu anlaşılan logo değerlendirilmeye alınmayacaktır.

12.Tasarımlar seçici komisyon tarafından proje amacına uygunluk, özgünlük, yaratıcılık ve işlevsellik kriterlerine göre değerlendirilecektir ve yarışmada seçilen tasarımın hakları Bağcılar Atatürk İlkokulu İlkokuluna ait olacaktır.

13.İstanbul Bağcılar Atatürk İlkokulu Müdürlüğü katılımcı eserin izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Yarışma sırasında veya sonrasında 3. kişilerden gelebilecek olan telif taleplerinin sorumluluğu katılımcılara aittir.                                                                                                                

14.Öğretmenler hazırladıkları logoları proje yürütme komisyonuna teslim edebilirler. Öğrenci ve öğretmenlerin yapmış oldukları logo tasarımları ayrı kategorilerde değerlendirilecektir.

15.Katılımcılar yaptıkları tasarım için Proje Yürütme Komisyonunun uygun gördüğü ödül dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez.

16.Yarışmaya katılanlar yarışma şartlarını kabul etmiş sayılırlar.

YARIŞMA BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ:      23 KASIM 2020- 15 ARALIK 2020

SON BAŞVURU:    15 ARALIK 2020 mesai saati bitimine kadardır.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI:Yarışma sonuçları son başvuru tarihinden sonra seçici kurulun toplanmasının ardından 3 gün içinde okulumuz web sitesinden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır.

ÖDÜLLER:  Yarışma sonucunda öğretmen ve öğrenciler arasında birinci olanlar Proje Yürütme Komisyonunun uygun göreceği bir ödülle ödüllendirilecek ve bu birinci olanlardan 1 adet logo proje logosu' olarak seçilecektir.                                                                             

                                                                                                         

                                                                                       Proje Yürütme Komisyonu Başkanı

                                                                                                          Ayça PINAR