Atatürk İlkokulun'da Yeni E-Twinning Projemiz

Atatürk İlkokulun'da Yeni E-Twinning Projemiz "Ada Kültür Elçisi"

07.12.2020 368

Okulumuz 4-C sınıfı öğrencileri E- twinning üzerinden Ada Kültür Elçisi projesine başlamıştır.

PROJE HAKKINDA

İlkokul 4.sınıf öğrencisi olan Ada karakterimizin dünyayı gezmesi ve gezerken ülkemiz Türkiye'nin kültürel özelliklerini tanıtması projemizin konusudur. Ada gezdiği ülkeleri tanırken bir yandan da kendi ülkesini tanıtacak..

HEDEFLER

Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan öğeleri araştırarak örnekler verir.

Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır.

Dünya üzerindeki çeşitli ülkeleri tanıtır.

Araştırdığı bir ülkenin önemli özelliklerini görsel materyaller kullanarak sınıfta tanıtması sağlanır.

Farklı ülkelere ait kültürel unsurlarla ülkemizin sahip olduğu kültürel unsurları karşılaştırır.

Görsel ve yazılı iletişim araçları ile kültürel unsurlardan kıyafet, yemek, oyun, aile ilişkileri gibi konular üzerinde durulur.

Farklı kültürlere saygı gösterir.

Yukarıdaki kazanımları eğlenceli bir şekilde öğrencilerimize kazandırabilmeyi amaçlıyoruz.

Bu anlamlı projeden dolayı öğretmenimiz Ayça Pınar'a teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

07-12-2020